Skip to main content

Έξω από το χορό…

Οι εκνευριστικοί φίλοι από τα παλιά, με τις αναζητήσεις του αληθινού νοήματος της ζωής και τις άλλες...πολυτέλειές τους. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Είναι κάτι τύποι πολύ εκνευριστικοί, αν και φίλοι από τα παλιά και τα σπάταλα. Ένας απ αυτούς, συχνά πυκνά, μου στέλνει μηνύματα χαράς κι ευτυχίας, κάτω από το πλατάνι του, στο μόνιμο πια σπίτι του στα ορεινά της Έδεσσας. Μου γράφει ότι περνάει πολύ ωραία, γιατί πρόλαβε να βγει στη σύνταξη πριν τα πενήντα – κι αυτός και η γυναίκα του – το παιδί του είναι στην αεροπορία, ο μήνας έχει εννιά κι πέρα…βρέχει και λίαν συντόμως θα χιονίσει, αλλά αυτός και σόμπα έχει και ξύλα για τρεις χειμώνες!

Είναι πραγματικά εκνευριστικός τύπος και ελπίζω να με διαβάζει αυτήν την ώρα, για να… πιάσει επιτέλους το υπονοούμενο, όταν του λέω «έχω δουλειά τώρα…», «είμαι για περαίωση…», «δεν έχω μπαταρία στο κινητό ούτε στο pc» κι άλλα τέτοια πρωτότυπα. Να το πιάσει και να σταματήσει να με προκαλεί με …φυσικές εικόνες, διότι εδώ στην πόλη και χωρίς σύνταξη μου φαίνονται εντελώς μα εντελώς αφύσικες και κυρίως αβασάνιστες! Επίσης, ελπίζω να πάψει να μου στέλνει ανέκδοτα του βουνού και του λόγγου, περιπαικτικά και γουστόζικα για ψηφοφόρους και υποψηφίους.

Αν παρόλα αυτά συνεχίσει να με βομβαρδίζει με τις… πολυτέλειές του, περί αναζήτησης του αληθινού νοήματος της ζωής, τότε θα ανέβω στο βουνό και θα τον… κατεβάσω, διότι από εκεί ψηλά μοιάζει η γη μια ζωγραφιά. Αν σου βαστάει «μάγκα» έλα πίσω ή μάλλον…κάτω - πιο κάτω δεν γίνεται - για να σε παραδεχτώ!