Skip to main content

Ερντογάν: Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι μπορεί να χρειαστούν έλεος

Ο Ερντογάν προχώρησε σε νέα ακραία λεκτική πρόκληση για την κατάσταση στον Έβρο: Οι Έλληνες μπορεί να χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες

Κορυφώνει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κατάσταση στον Έβρο.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι γείτονές μας οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες».

«Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν», συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο μιλώντας για τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στη Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων».

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ. «Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξε στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν ήρθαν να ενισχύσουν τα fake news μερίδας του τουρκικού τύπου που έκαναν λόγο για νεκρούς στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Για το τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να καταμετρά τις απώλειες του συριακού στρατού με... ακρίβεια προπαγάνδας. «Εχουμε εξοντώσει 3138 στρατιώτες και έχουμε εξολοθρεύσει 151 άρματα, 100 μονάδες πυροβολικού, 3 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 8 συστήματα αεράμυνας και 60 τεθωρακισμένα οχήματα», τόνισε.