Skip to main content

Εξόρμηση καθαριότητας στο Σέιχ-Σου από τους μαθητές

Με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών εξορμούν τη Δευτέρα στο Σέιχ-Σου, σαρώνοντας στο πέρασμά τους τα σκου

Με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών εξορμούν τη Δευτέρα στο Σέιχ-Σου.

Πρόκειται για μια εξόρμηση καθαριότητας στην οποία θα συμμετάσχουν 42 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. «Πρέπει να είμαστε κοντά στο περιβάλλον και με την καθημερινή μας στάση να συμβάλλουμε στην προστασία του. Αυτό αποτελεί πλέον ύψιστη υποχρέωσή μας και χαίρομαι που τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και δηλώνουν παρόντα στο αγώνα διαρκείας», τονίζει ο διευθυντής του Λυκείου Αθ.Γιαννακουλάκος.

Οι μαθητές, εξοπλισμένοι με το κατάλληλο υλικό και συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, θα ξεκινήσουν την εξόρμηση τους το πρωί από το σχολείο τους και θα οδηγηθούν προς το δάσος σαρώνοντας στο πέρασμά τους τα διάφορα σκουπίδια που αμαυρώνουν τη γενική εικόνα. Στη διαδρομή τους εντάσσεται και ο καθαρισμός του μονοπατιού που οδηγεί από το ζωολογικό κήπο στο Παρατηρητήριο του Σέιχ-Σου, θέλοντας να αναδείξουν με τον τρόπο αυτόν τις περιβαλλοντικές διαδρομές στο περιαστικό δάσος.