Skip to main content

ΕΥΑΘ: Σφοδρή κριτική Παπαδάκη στα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης

«Οι αδιαφανείς συναλλαγές του παρελθόντος θα διερευνηθούν από τα υπηρεσιακά πειθαρχικά όργανα της εταιρίας και τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Νίκος Παπαδάκης, σε εκδήλωση της
Διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις λειτουργίες της εταιρίας υποσχέθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Νίκος Παπαδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου θεσμού διαλόγου μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, που  θα πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο.

Στην εκδήλωση αυτή υποσχέθηκε ότι όλες οι αδιαφανείς συναλλαγές του παρελθόντος θα διερευνηθούν από τα υπηρεσιακά πειθαρχικά όργανα της εταιρίας και τη δικαιοσύνη. Κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση, τη διορισμένη από τη ΝΔ, ότι
«έφυγε κυριολεκτικά  νύχτα, κάτω από το βάρος τρομακτικών εντάσεων και αδιαφάνειας αφήνοντας την εταιρία σε κατάσταση πλήρους διάλυσης».

Για τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο είπε ότι έχει μηνύσει και μηνυθεί από μεγάλο αριθμό εργαζομένων της εταιρίας, προμηθευτές, εργολάβους και δημάρχους. Συνολικά οι μηνύσεις φθάνουν τις 150.  Κατά τον κ. Παπαδάκη ο κοινωνικός χαρακτήρας της εταιρίας απεμπολήθηκε, προκειμένου να εμφανιστούν «υψηλά κέρδη» και να «στηριχθεί η μετοχή».

Την ίδια ώρα, όμως, ανέφερε ότι αγνοήθηκαν σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας και μείζονα προβλήματα μπήκαν «κάτω από το χαλί». Στη διάρκεια της ολιγοήμερης θητείας του ανέφερε ότι αποκατέστησε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων της εταιρίας, όπως το διοικητικό συμβούλιο, το διευθυντικό συμβούλιο, το τεχνικό συμβούλιο, τη νομική υπηρεσία και τον εσωτερικό έλεγχο. Επίσης αποκατέστησε την ηρεμία στις σχέσεις διιοίκησης εργαζομένων, ενώ λύθηκαν δεκάδες χρονίζοντα προβλήματα.

Σφοδρή κριτική στην προηγούμενη διοίκηση

Κατήγγειλε επίσης ότι διαπίστωσε «να έχουν ξαναπληρωθεί έργα ολοκληρωμένα», ενώ γνωστοποίησε ότι μπαίνει «τέλος στη συνεργασία με τη Μαλαματίνα», γιατί τη θεωρεί «αδιαφανή ιστορία», όπως είπε. Διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι το μάνατζμεντ παραμένει  στο κράτος, αλλά δεν απέκλεισε τη συνεργασία με ιδιώτες για τμήματα έργου της εταιρίας , λειτουργώντας η ΕΥΑΘ ως «επιχειρησιακό στρατηγείο». Η ΕΥΑΘ τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην ποιότητα του νερού και στους βιολογικούς καθαρισμούς της Βορείου Ελλάδος και στην προστασία του Θερμαϊκού κόλπου. Υποσχέθηκε ότι θα αναπτυχθεί αμφίδρομη σχέδη με τους καταναλωτές-πελάτες για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Κατήγγειλε την προηγούμενη διοίκηση για  προσλήψεις πέντε νομικών παραμονή της προκήρυξης των εκλογών, ενώ διαπίστωσε ότι υπάρχει ανάγκη για 100 άτομα προσωπικό, προκειμένου να καλύψουν κενά της εταιρίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΥΑΘ κ. Kωνσταντίνος Καμάκας, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρία τίθεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης, ενώ σχολίασε αρνητικά τις 150 μυνήσεις της προηγούμενης διοίκησης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μαριόγλου τόνισε ότι η πολιτική της νέας διοίκησης είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, αρκεί να μην αλλάξει στρατηγική.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βασιλειάδης επεσήμανε την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού τουλάχιστον 150 ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρίας. Ο πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Γιαννόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι μια νέα σελίδα άνοιξε στην ΕΥΑΘ.