Skip to main content

Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κάρυστο - Κάηκαν στάβλοι και κτηνοτροφικές μονάδες (video)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο φαίνεται ότι είναι αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που έκαιγε στην Κάρυστο Ευβοίας από το μεσημέρι, προκαλώντας καταστροφές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Ειδικότερα, αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν με στόχο να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, ωστόσο οι πτήσεις σταμάτησαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima, η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά στο Κάβο Ντόρο, στη νοτιότερη πλευρά της Εύβοιας.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε χαρακτηρίστηκα κάτοικος της περιοχής στο τοπικό Μέσο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκαν στάβλοι, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες με ζωοτροφές. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, λόγω της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτη, εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη, λόγω της έκτασης του μετώπου και την συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Φωτογραφία αρχείου