Skip to main content

Ευρωπαϊκό Κ20: Χάλκινο και πανελλήνιο ρεκόρ η Καλλιμογιάννη

Η 19χρονη πρωταθλήτρια των 3.000 μ. στιπλ ήταν μαχήτρια σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ

Το ιδανικότερο φινάλε γράφτηκε για την ελληνική αποστολή στο τέλος της 3ης αγωνιστικής ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου Κ20 που γίνεται στην Ιερουσαλήμ. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη έκανε μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό των 3000 μ. στιπλ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Η 19χρονη πρωταθλήτρια ήταν μαχήτρια σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της καθώς το χρονόμετρο έγραψε 10.08.44. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 10.21.51 από τον περασμένο Ιούλιο.

Η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη προπορεύτηκε για μεγάλο διάστημα της κούρσας και κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος. Η Καλλιμογιάννη είχε δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιερουσαλήμ ήρθε η επιβεβαίωση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Γιαροσόβα από την Τσεχία που επίσης βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας της τερματίζοντας σε 10.04.57 και στη δεύτερη θέση ήταν η Γερμανίδα Άντια Μπουντέ με 10.07.34.