Skip to main content

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Διπλή επιτυχία για την Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων στους τελικούς

Η νεανική ελληνική ομάδα κέρδισε την 6η θέση τόσο στα 5 Σχοινάκια με 27,050 β., όσο και στις 5 Μπάλες με 26,350 β.

Με νέα διπλή επιτυχία από την Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων, που κατέκτησε την 6η θέση και στους δύο τελικούς οργάνων, έκλεισε η πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπακού, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά και για το μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.
 
Η νεανική ελληνική ομάδα (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη) κέρδισε την 6η θέση τόσο στα 5 Σχοινάκια με 27,050 β., όσο και στις 5 Μπάλες με 26,350 β., παρουσιάζοντας σταθερότητα στις εκτελέσεις της και ολοκληρώνοντας την εξαιρετική παρουσία της με άλλες δύο διακρίσεις, έπειτα από την 7η θέση που κατέκτησε στον σύνθετο αγώνα.
 
Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005 στη Μόσχα, που το ελληνικό ανσάμπλ της κατηγορίας Νεανίδων επιστρέφει στο ευρωπαϊκό «τοπ 8» και μάλιστα επί τρία!
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απηύθυναν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τις αθλήτριες της Εθνικής Ανσάμπλ Νεανίδων, τις προπονήτριές τους Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, τη δασκάλα μπαλέτου Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, τη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου, τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη, τις διεθνείς κριτές Σοφία Μπούρα, Έφη Πανταζίδου και όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας.
 
Η Ειρήνη Αϊνδιλή υπογράμμισε, μετά το επιτυχημένο ελληνικό ξεκίνημα στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Πολλά μπράβο στις αθλήτριες της Εθνικής Ανσάμπλ Νεανίδων και στις προπονήτριές τους, που έφτασαν σε αυτή την επιτυχία μέσα από τις δυσκολίες που είχαν να διαχειριστούν. Σε όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και σε εκείνα της κατηγορίας Γυναικών που θα τα δούμε να αγωνίζονται τις επόμενες μέρες, αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, επειδή καταφέρνουν να διακριθούν με περιορισμένα μέσα, έχοντας να ανταγωνιστούν χώρες με πολύ καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας.

Οι αντίπαλες ομάδες διαθέτουν πολυτελείς προπονητικές εγκαταστάσεις, με σχολεία και ξενώνες μέσα στα ίδια τα αθλητικά κέντρα και με κάθε διευκόλυνση, ώστε να μπορούν να είναι πλήρως αφοσιωμένες στην προετοιμασία τους. Θαυμάσαμε εδώ στο Μπακού τις απίστευτες προπονητικές εγκαταστάσεις που έχει η αντίστοιχη εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, η οποία δεν υπερέχει σε ταλέντο σε σχέση με τη δική μας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη στήριξη από τους κρατικούς φορείς. Γι’ αυτούς τους λόγους αποκτούν ιδιαίτερη αξία όσα πετυχαίνουν οι δικές μας αθλήτριες».