Skip to main content

Ευθυμίου για Flyover: Να εξεταστούν πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση των Θεσσαλονικέων

Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις αρμοδίως

Για την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο 104,9» η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, τονίζοντας πως «είμαστε στο σημείο που ίσως θα πρέπει να εξεταστούν πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση των Θεσσαλονικέων».

«Είναι ένα έργο πνοής για την πόλη μας που είναι επιβεβλημένο να γίνει. Ωστόσο, στη φάση της κατασκευής του κρίσιμο είναι πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι είναι κουρασμένοι από ατέρμονα έργα που κατασκευάζονται στη πόλη» ανέφερε η κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας πως «επιτέλους, βέβαια, το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα δοθεί σε λειτουργία το Β΄ εξάμηνο του 2024, ύστερα από καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, προς το παρόν, θα πρέπει να δούμε πώς θα διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας λόγω του Fly Over. Έχουν ληφθεί κάποια μέτρα στην αρχή. Όπως  είπε και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών κ. Σταϊκούρας, αλλά και ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ταχιάος, η κατάσταση είναι δυναμική, αξιολογείται συνεχώς, και όπου χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, θα ληφθούν».

«Πιστεύω ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση αυτή που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας οι Θεσσαλονικείς. Επομένως, θεωρώ εύλογο ότι είμαστε στο σημείο που ίσως θα πρέπει να εξεταστούν πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση των Θεσσαλονικέων» σημείωσε, προτείνοντας παράλληλα πιθανές λύσεις.

«Για παράδειγμα, όπως οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς άλλα και οι θεσμικοί φορείς μου μεταφέρουν, είναι σημαντικό να λειτουργεί σηματοδότηση στον περιφερειακό με ενημέρωση μέσω φωτεινών ενδείξεων πώς ακριβώς διαμορφώνεται η κίνηση από τον περιφερειακό και πώς μέσα από την πόλη και να αποτυπώνονται αντίστοιχοι οι χρόνοι. Επίσης, θεωρώ κρίσιμο την κατασκευή έκτακτων διαδρομών για τη διέλευση κυρίως των ασθενοφόρων. Να δούμε τι έχει γίνει με το θέμα αυτό.

Και φυσικά, μεταφέροντας τον προβληματισμό των Θεσσαλονικέων, εάν υπάρχει η συμβατική δυνατότητα από την εργολάβο εταιρία να εκτελούνται εργασίες σε πολλαπλές βάρδιες, αυτές οι δυνατότητες και από την πλευρά της Πολιτείας να εξαντληθούν συμβατικά, ώστε να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί το τάχιστο δυνατό».

Και κατέληξε: «Όλα τα παραπάνω, τα οποία θα καταθέσω αρμοδίως και εγώ, θα ήταν χρήσιμο και εύλογο να εξεταστούν από τους κυβερνητικά αρμόδιους, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν ευκολότερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».