Skip to main content

Ευθυμίου: Με διευκρινιστική εγκύκλιο λύθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Η λύση που απελευθερώνει την ασφαλή τρόπο μεταφοράς των μαθητών με τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία

Για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη μίλησε η βουλευτής Άννα Ευθυμίου.

«Τελικά, αύριο ξεκινά στη Θεσσαλονίκη η μεταφορά των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες. Εύλογη ήταν η έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από τα τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης μετά την έκδοση της αρχικής υπ’ αριθμ. 266152/08-09-2023 σχετικής εγκυκλίου. Δυνάμει της αρχικής εγκυκλίου ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων αρνήθηκε να εκτελέσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο λύθηκε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως λέει μάλιστα «στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλα ουσιαστικά, καθόσον τη Δευτέρα το πρωί ήρθα σε επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου όσο και με την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, για να ενημερωθώ αρμοδίως. Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου και της μετέφερα το μέγεθος του προβλήματος και τις ενδεχόμενες λύσεις.
Ως Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως μέλος της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, είμαι βαθιά ευαισθητοποιημένη σε θέματα εκπαίδευσης και, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατοτήτων, συνδράμω με τη σειρά μου στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν μαθητές, γονείς καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα.»