Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολίασε, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφερόμενος στην ανάδειξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα σε νέου δήμαρχο Θεσσαλονίκης , ο κ. Φάμελλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε τόνισε ότι «το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μια ήττα του επίλεκτου του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ ξεκάθαρη, δείχνει ότι οι κοινωνίες μας, οι πολίτες δεν δέχονται τις γραμμές των διορισμένων ή εν πάση περιπτώσει των εκπροσώπων του κ. Μητσοτάκη παντού, πρέπει να σας πω ότι τέτοιες αλλαγές έγιναν και αλλού, όπως στην Καβάλα, όπως στην Αλεξανδρούπολη ή όπως στον δήμο Δέλτα (...)».

Πρόσθεσε δε, ότι, «έχουμε τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσουμε πολλά από τα κομμάτια των προσπαθειών της τελευταίας οκταετίας (...) Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία που της άνοιξε η τελευταία τετραετία να είναι η μητρόπολη των Βαλκανίων, με πολύ μεγάλα έργα τα οποία αναδεικνύουν και την πόλη και δημιουργούν εργασία (...) τα οποία θα έχουν στο τέλος της τετραετίας αυτής για τον κ. Ζέρβα μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη με τις πρωτοβουλίες που πήραμε ως κυβέρνηση.

Ήδη, νομίζω ότι πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή την εικόνα που πλέον ισχυροποιεί τη Θεσσαλονίκη με τις μεγάλες συνδέσεις τις ενεργειακές και τις συγκοινωνιακές συνολικά στα Βαλκάνια, έχουμε φοβερά νέες δυνατότητες, είναι κάτι που θα συζητήσουμε πολύ έντονα και στη μάχη των εθνικών εκλογών».

Για τις εθνικές εκλογές υποστηρίζει ότι «το δίλημμα συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω είναι το βασικό ερώτημα των εθνικών εκλογών, διότι με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μια ασφαλή προοπτική προόδου (...) ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις συνεργασίες του τύπου Βέμπερ στην Ευρώπη νομίζω ότι η ανασφάλεια και για τη γεωπολιτική θέση της χώρας, αλλά και για τις οικονομικές προοπτικές επενδύσεων ή και εργαζομένων και συνταξιούχων ιδιαίτερα ανέργων και νέων είναι μεγάλη».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Φάμελλος είπε: «Θεωρώ ότι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν από τη μια μεριά την αβεβαιότητα για το πολιτικό του στίγμα, αλλά και την ανάγκη και την αγωνία επιβίωσης που έχει, διότι πρέπει να διαλέξει το ΚΙΝΑΛ αν τοποθετείται στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας ή αν επιλέγει τη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό υποκρύπτεται στην κόντρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Βενιζέλου. Εμείς θεωρούμε ότι είναι ανοιχτές στην κοινωνία οι διαδικασίες συζήτησης με όλο τον προοδευτικό κόσμο και είναι προς όφελος της Ελλάδας αν γίνει κάτι τέτοιο, και θα το βάλουμε ως στοίχημα για τις επόμενες εκλογές».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ