Skip to main content

Φαντασμαγορικό σόου για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη (vid)

Κινέζοι και Έλληνες πολίτες γιόρτασαν απόψε την έλευση της Χρονιάς του Ποντικού, σύμβολο της νοημοσύνης και της ζωτικότητας.

Με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα εμπνευσμένο από την τέχνη του κινέζικου πολιτισμού υποδέχθηκαν απόψε Κινέζοι αλλά και πολλοί Έλληνες πολίτες την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, Κινέζοι ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και όπερα από την ομάδα Chongqing Liangjiang Art Troupe ταξίδεψαν το κοινό στα βάθη της Ασίας, γιορτάζοντας την έλευση της Χρονιάς του Ποντικού, σύμβολο της νοημοσύνης και της ζωτικότητας.

Ασιατικές μελωδίες, παραδοσιακά όργανα, καλλιτεχνικά δρώμενα και πανδαισία χρωμάτων έντυσαν τη γιορτή και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, που καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες.

Στον χαιρετισμό της κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε πως ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης της ψυχής του ανθρώπου, επισημαίνοντας πως «σήμερα αγκαλιάζεται η Δύση με την Ανατολή, ο Λευκός Πύργος με την Παγόδα».

Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής της Επιτροπής Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Chongqing, της ιστορικής πόλης από όπου ήρθε η καλλιτεχνική ομάδα, εξήρε τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες σε επίπεδο οικονομίας, εμπορίου, τουρισμού και πολιτισμού, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα ερχόμαστε στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού με πολλές ελπίδες». «Η πρωτοχρονιά είναι μία καινούργια αρχή που συμβολίζει μια καινούργια ελπίδα» ανέφερε στο μήνυμά του για το νέο έτος.

Στο πρωτοχρονιάτικο καλωσόρισμα παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη και εκπρόσωποι κινέζικων τουριστικών και πολιτιστικών φορέων σε Ελλάδα και Κίνα.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Ορέστης Τσανγκ και η Σάρα Εσκενάζυ.