Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πιστολίδια, ναρκωτικά και επιθέσεις σε κατοίκους στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Αβίωτη έχει γίνει η καθημερινότητα για τους κατοίκους στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης - Πριν το πιστολίδι, γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει πλέον η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης με τα περιστατικά εγκληματικότητας να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το συμβάν που σημειώθηκε εχθές το βράδυ με τους πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Υποσμηναγού Χατζούδη δεν είναι το μοναδικό.

Διαβάστε - Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά αλλοδαπός στη Νεάπολη

Περίοικοι καταγγέλουν στη Voria.gr ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, η κ. Έφη αποκαλύπτει στη Voria.gr πως έπεσε θύμα επίθεσης κακοποιού εχθές το απόγευμα. «Περπατούσα στον δρόμο όταν ξαφνικά νιώθω ένα δυνατό χτύπημα στον αυχένα. Νόμιζα ότι έπεσε κάποιο τούβλο στο κεφάλι μου, πέφτω κάτω και βλέπω έναν άντρα να προσπαθεί να μου αποσπάσει την τσάντα μου που την είχα περασμένη χιαστί για λόγους ασφαλείας. Ήταν τόση η μανία του να μου την πάρει, που την τραβούσε με αποτέλεσμα να κοπεί το δερμάτινο λουρί. Μόλις την πήρε άρχισε να τρέχει», αναφέρει.

Η κ. Εφη δείχνει τα χτυπήματα στον αυχένα, το χέρι και το πόδι που της προκάλεσε η πτώση στον δρόμο και η μανία του δράστη.

Δείτε - Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Έπεσαν 6 σφαίρες-Το θύμα πήγε σε βενζινάδικο και έφτυνε αίμα

Η ίδια ξεσπά: «Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο, είμαστε φορολογούμενοι πολίτες και έχουμε δικαίωμα στην προστασία από την πολιτεία. Κάνω έκκληση κάποιος αρμόδιος να μας ακούσει».

Περίοικοι περιγράφουν πως στο πάρκο που βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία, τη Ρήγα Φεραίου, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Μάρτυρας, ο οποίος από τη θέση που βρίσκεται έχει ορατότητα στο σημείο, λέει στη Voria.gr, ότι κρύβουν τα ναρκωτικά στο παρκάκι και κάποιοι πηγαίνουν αργότερα και τα παίρνουν. 

«Κάθε ημέρα αυτό γίνεται, γίνονται δοσοληψίες μπροστά στα μάτια μας», σημειώνει.

Άλλος κάτοικος αναφέρει ότι κάθε βράδυ στο συγκεκριμένο πάρκο μαζεύονται ομάδες αλλοδαπών ατόμων, οι οποίοι αρκετά συχνά διαπληκτίζονται και βγαίνουν μαχαίρια ακόμη και πιστόλια όπως το χθεσινό περιστατικό.

Όπως έχει γράψει και σε ρεπορτάζ της η Voria.gr πριν από έναν χρόνο, κάτοικοι και επαγγελματίες μετατρέπουν σε φρούρια τις περιουσίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τις προστατέψουν από τις συνεχείς κλοπές και τις διαρρήξεις  (δείτε εδώ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστό μπουγατσατζίδικο της περιοχής που έχει γίνει στόχος διαρρηκτών πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.