Skip to main content

Φερέιρα σε παίκτες ΠΑΟΚ: Γι' αυτό θέλω ανοιχτές προπονήσεις (video)

Ο Πορτογάλος τεχνικός του νταμπλούχου εξήγησε στους παίκτες του το σκεπτικό της ανοιχτής προπόνησης υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αυτής της κίνησης

Η ομιλία του Αμπέλ Φερέιρα στους παίκτες του ΠΑΟΚ είναι χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας που τον χαρακτηρίζει. Ο κόσμος κάθε ομάδας θα πρέπει να μπαίνει στην εξίσωση της κουβέντας.

H χθεσινή προπόνηση ήταν ανοιχτή για τον κόσμο του και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βρεθούν στην Τούμπα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το πρόγραμμα των «ασπρόμαυρων» υπό τις οδηγίες του Άμπελ Φερέιρα.

Σύμφωνα με το «SDNA», κατά την διάρκεια της σημερινής του ομιλίας, ο Πορτογάλος τεχνικός του νταμπλούχου εξήγησε στους παίκτες του το σκεπτικό της ανοιχτής προπόνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα αυτής της κίνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Μαθαίνω κάθε ημέρα, μάθαινα ως παίκτης και μαθαίνω και ως προπονητής καθημερινά. Οπότε σήμερα θα μάθουμε κάτι νέο, κάτι περισσότερο. Όταν ήμουν παίκτης όλες οι προπονήσεις ήταν ανοικτές, έρχονταν οι οπαδοί και μας έβλεπαν. Όταν κάποιος ρωτούσε ''γιατί αυτός ο παίκτης δεν παίζει'', οι οπαδοί ήξεραν γιατί έβλεπαν την προπόνηση.

Σήμερα όλες οι ομάδες κλείνουν τις πόρτες. Μερικές φορές, ωστόσο, νιώθω ότι μπορούμε να πούμε στους οπαδούς να έρθουν να δουν μια προπόνηση. Νομίζω αυτό μας κάνει καλύτερους και πιο έτοιμους να προετοιμαστούμε την επόμενη ημέρα».

Χαρακτηριστική ήταν πάντως και η κίνηση του Ίβηρα κόουτς πριν την έναρξη της προπόνησης, όταν κάλεσε όλους τους παίκτες των «ασπρόμαυρων» προκειμένου να γυρίσουν προς τον κόσμο και να τους ευχαριστήσουν με χειροκρότημα για την παρουσία τους.