Skip to main content

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Επετειακή συναυλία «Μαρία Φαραντούρη-60 χρόνια τραγουδάω»

Με ένα ειδικά φτιαγμένο πρόγραμμα, η συναυλία τιμά και φωτίζει κάθε περίοδο της μεγάλης της καριέρας της Μαρίας Φαραντούρη

Στις 11-12 Ιουλίου η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Φεστιβάλ Επταπυργίου αυτή την φορά για μια επετειακή συναυλία, το «Μαρία Φαραντούρη-60 χρόνια τραγουδάω».

Χειμώνας του 1963, τυχαία ο Μίκης Θεοδωράκης ακούει τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη και μαγεύεται, το ίδιο καλοκαίρι η έφηβη τότε Μαρία εντάσσεται στο γκρουπ του Θεοδωράκη και ξεκινάει η λαμπρή πορεία της.

Το 1965 κάνει την πρώτη της επαγγελματική ηχογράφηση και το 1966 ακολουθεί ο Μάνος Χατζιδάκις, ο John Williams, ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Το Canto General και ο Πάμπλο Νερούδα, ο Eckerhardt Schall και ο Bertolt Brecht, οι The Beatles, ο τζαζίστας Nels Cline, ο Μάνος Λοΐζος, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Zülfü Livaneli, ο Zubin Mehta και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Charles Lloyd είναι ελάχιστοι μόνο από τους πολλούς σταθμούς της πραγματικά διεθνούς της πορείας μέσα στα 60 χρόνια που ακολούθησαν εκείνο το καλοκαίρι του 63.

Φέτος, 2023, γιορτάζει αυτό το ορόσημο των 60 χρόνων, με μια μεγάλη συναυλία στο Φεστιβάλ Επταπυργίου, με ένα ειδικά φτιαγμένο πρόγραμμα που θα τιμά και θα φωτίζει κάθε περίοδο της μεγάλης της καριέρας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια/ Ενορχηστρώσεις / πιάνο Αχιλλέας Γουάστωρ
Πνευστά David Lynch
Μπουζούκι / μαντολίνο Ηρακλής Ζάκκας
Τσέλο Μιχάλης Πορφύρης
Κοντραμπάσο Κωνσταντίνος Μάνος
Ερμηνεία Μαρία Φαραντούρη
Φωνή Εύη Σιαμαντά

Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ.