Skip to main content

Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών στην Καβάλα

Το πρώτο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, για την προβολή των νέων τεχνολογιών, διοργανώνει από 6 έως 9 Μαϊου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης, το ΤΕΙ Καβάλας.
Η δυναμική της Βιομηχανίας της Πληροφορίας και οι σημαντικές της επιδράσεις στην καθημερινή ζωή πρόκειται να αναδειχθούν μέσω του 1ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που θα διοργανωθεί στην Καβάλα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Το ΤΕΙ Καβάλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, διοργανώνει το Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών, με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές και σπουδαστές της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, αναδεικνύοντας καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο.

Το Φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί από τις 6 έως τις 9 Μαϊου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστ. Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης Καβάλας, θα διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων και θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις με συμμετοχή νέων καλλιτεχνικών σχημάτων.
Οι δράσεις των εκδηλώσεων θα κινηθούν σε τρεις βασικούς άξονες:
α) Σχολείο – Μαθητές – Γονείς, β) Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις, γ) Πολιτισμός – Πολιτική.

Στο πλαίσιο του πρώτου άξονα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θα επιχειρήσουν να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Καβάλας και Δράμας, συνεργαζόμενοι με καθηγητές γυμνασίων και λυκείων για να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χώρος μάθησης και διασκέδασης.

Για τον «Ακαδημαϊκό χώρο – Επιχειρήσεις» θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη συζητήσεων, με συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του ακαδημαϊκού και του βιομηχανικού χώρου, με κεντρικό θέμα την Καινοτομία.  Στο επίκεντρο του άξονα αυτού θα βρεθούν τα αποτελέσματα του τομέα της Μικροηλεκτρονικής και των Ενσωματωμένων Συστημάτων, με παρουσίαση αντιπροσωπευτικών παραδειγμάτων από τον ελλαδικό και τον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι σπουδαστές, μάλιστα, από όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τεχνολογικές εργασίες τους, στις καλύτερες των οποίων θα χορηγηθούν τιμητικά έπαθλα.