Skip to main content

Φιλική τριάρα του Άρη στον Εθνικό Άχνας - Τραυματίστηκε ο Μπράμπετς

Νικηφόρα η πρόβα τζενεράλε των κιτρινόμαυρων - Οι ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να κρατούν πανό «Δεν ξεχνώ»

Αποδοτικός, κατά διαστήματα, ο Άρης επικράτησε απόψε, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε φιλικό επίπεδο, επί του Εθνικού Αχνας με 3-1. Παιχνίδι που αποτέλεσε το τελευταίο τεστ για τους «κιτρινόμαυρους» πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους για τη νέα σεζόν και στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς.

Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός στο 16’ λεπτό, σε διεκδίκηση της μπάλας, έπεσε άτσαλα στο έδαφος, αποκόμισε ενοχλήσεις στο γόνατο και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Απόστολο Τερζή. Η πρώτη ιατρική διάγνωση για το πρόβλημά του αφορά σε κάκωση και αύριο προγραμματίστηκε να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Οι ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να κρατούν πανό «Δεν ξεχνώ», για τα 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Για τη σημερινή θλιβερή επέτειο τηρήθηκε, επίσης, πριν από την έναρξη του αγώνα, ενός λεπτού σιγή. Η κυπριακή ομάδα, λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα, άφησε λουλούδια σε σημείο του γηπέδου στη μνήμη του Αλκη Καμπανού. 

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 13’ λεπτό με τον Ρουπ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γκρέι «έγραψε» το 2-0. Ο Νταρίντα, στο 51’ λεπτό, τριπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων» και στο 54’ ο Μάριος Ηλία μείωσε για τους Κύπριους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (18’ λ.τρ. Αηδόνης), Ματαρίτα, Ζουλ, Ρουπ, Νταρίντα, Πάλμα, Μενέντες, Γκρέι. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι : Εμπακατά, Φεράρι, Τζούρασεκ, Σαβέριο, Χριστοδουλόπουλος, Κάρλσον, Ντουκουρέ, Πάβισιτς.

Εθνικός Άχνας (Ανχελ Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Φιάκας, Ακσεντίγεβιτς, Περατικός, Λομοτέϊ, Ντε Ιριόντο, Σπιρόβσκι, Πράζιτς, Λίπσκι, M. Ηλία, Χριστοφή. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Καμπρέρα, Κυριακού, Ιωάννου, Πεχλιβάνης, Φροξυλιάς, Γκόμες, Αγγελόπουλος, Νικολάου, Χαραλάμπους, Κ. Ηλία.