Skip to main content

Flexi-Wheels: Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που δίνει… κίνηση στα καταστήματα

Η Flexi-Wheels κατασκευάζει αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα καταστήματα με πλήρη εξοπλισμό, δίνοντας στα brand των εταιρειών… ρόδες.

Πιστεύουν πως τα κινητά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -και όχι μόνο- είναι το μέλλον. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το 2012 μια εταιρεία που να κατασκευάζει αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα καταστήματα με πλήρη εξοπλισμό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δουν το brand τους πάνω σε ρόδες και να μπορούν να το μετακινούν όπου είναι πιο αποδοτικές οι δουλειές.

Ο Θεσσαλονικιός Λάζαρος Πολυχρονόπουλος και ο Καβαλιώτης Σάββας Κυρκιώτης βρίσκονται πίσω από τη Flexi-Wheels, το όνομα της οποίας δηλώνει ακριβώς και τη φιλοσοφία της, δηλαδή την ευελιξία σε κάθε ανάγκη του πελάτη. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, στη ΒΙΠΕ Θέρμης, και τη βιομηχανική της εγκατάσταση στα Αμισιανά Καβάλας, όπου παίρνουν σάρκα και οστά οι ιδιαίτερες κατασκευές της, που προκύπτουν είτε από την εξ αρχής δημιουργία ενός οχήματος είτε από τη μετατροπή ενός υφιστάμενου. Από κινητά καταστήματα για καφέ και σνακ, για τρόφιμα, για πίτσα, για γλυκά και παγωτά μέχρι ψητοπωλεία η Flexi-Wheels μπορεί να κάνει θαύματα πάνω σε τροχούς. Μάλιστα, τα κινητά καταστήματά της διαθέτουν ISO, έγκριση για «όχημα ειδικής χρήσης- ειδικού σκοπού», όπως επίσης και ευρωπαϊκή έγκριση από τον οργανισμό TUV Austria Hellas.

Όλα ξεκίνησαν από τη δημιουργία ενός teardrop τροχόσπιτου για προσωπική χρήση. Οι δύο συνεργάτες προερχόμενοι ο μεν Λάζαρος Πολυχρονόπουλος από τον κλάδο των ενδυμάτων, ο δε Σάββας Κυρκιώτης από τον χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων, είδαν πως υπήρχε έδαφος στο πεδίο της καντίνας, όμως με μια πιο σύγχρονη ματιά, που θα πρόσθετε υπεραξία σε μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έτσι, αποφάσισαν να αρχίσουν να δημιουργούν ιδιαίτερες καντίνες και δεν σταμάτησαν εκεί. Μάλιστα, η Flexi-Wheels είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες στην Ελλάδα με κωδικό στο υπουργείο Μεταφορών για τροχήλατες κατασκευές.

Επόμενο βήμα τα εμπορικά καταστήματα

Αυτή την περίοδο η Flexi-Wheels προσπαθεί να εξασφαλίσει την ένταξη και εμπορικών καταστημάτων, όπως για παράδειγμα καταστημάτων ρούχων, στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Κάθε φορά η εταιρεία των δύο συνεργατών εμπνέεται και δημιουργεί κάτι καινούριο. Έτσι, στην πλέον πρόσφατη συμμετοχή της σε έκθεση παρουσίασε ένα κινητό κατάστημα με τη μορφή ποτηριού του καφέ, ενώ για την επόμενη εκθεσιακή της παρουσία εντός του 2023 θα έχει έτοιμο ένα μικροσκοπικό σπίτι σε ρόδες, μπαίνοντας και στο οικιστικό κομμάτι. Επίσης, ένας μεγάλος της στόχος είναι να δημιουργήσει το πρώτο ecofriendly κατάστημα, φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά και εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ.

Η εταιρεία εξάγει ήδη σε Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία, ενώ διερευνά συνεχώς το πεδίο για νέες εξωστρεφείς δράσεις. Μεταξύ άλλων δε, σκέφτεται να κάνει την είσοδό της και στο leasing των κινητών κατασκευών της για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

«Πρόκειται για τη δουλειά του μέλλοντος. Υλοποιείς μια επένδυση άπαξ και μπορείς να μετακινείσαι κάθε φορά αλλού, αν το σημείο που επέλεξες δεν αποδίδει» λέει στη Voria ο Λάζαρος Πολυχρονόπουλος, που εξηγεί ότι κοινό χαρακτηριστικό των δύο συνεργατών είναι η αγάπη για τη δημιουργία καινοτόμων και ιδιαίτερων κατασκευών.

Στη δεκαετή της πορεία η Flexi-Wheels έχει διακριθεί πολλές φορές. Αναδείχθηκε top innovative non coffee supplier στα Coffee Business Awards του 2019, πήρε το Gold Award Of Quality and Taste στα βραβεία του estiatoria.gr για το 2019 στην κατηγορία food truck innovation, ενώ διακρίθηκε και στα Greek Hospitality Awards του 2020 με silver award.