Skip to main content

Φλωρίδης για Τέμπη: Η ανάκριση θα πάρει παράταση - Υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας

«Η ανάκριση διεξάγεται με υποδειγματικό τρόπο, είναι δύσκολη», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Λίγες ώρες πριν την συμπλήρωση του ενός έτους από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχειωσε την Ελλάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αποκάλυψε ότι η ανάκριση θα πάρει παράταση καθώς αναμένεται να σταλεί υλικό σε ειδικά εργαστήρια στον Καναδά και στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο One Channel το βράδυ της Τρίτης δήλωσε πως «το καλοκαίρι ήρθε μια πληροφορία στο υπουργείο ότι οι ανακριτές δεν έχουν την δυνατότητα να ακούσουν τις συνομιλίες. Φέραμε τότε κατεπείγουσα ρύθμιση στη Βουλή», είπε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι «η ανάκριση διεξάγεται με υποδειγματικό τρόπο, είναι δύσκολη».

«Φαίνεται να οδηγείται προς το τέλος, αλλά η χθεσινή παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέει ότι δεν πρέπει να μείνει ερώτημα που τίθεται, ιδιαίτερα από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσω των συνηγόρων τους. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς διερεύνηση καμία πτυχή της υπόθεσης και χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση», ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά και παράλληλα να ελέγξουν τα βίντεο της τραγωδίας.

«Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότητα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση», διεμήνυσε ο υπουργός.