Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΗΝΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αν και είπε πως αποτελεί δικαίωμα του Παπανδρέου να κατέβει στις εκλογές, τον κατηγόρησε ότι «προκαλεί την ιστορική μνήμη».

Σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προκαλεί την ιστορική μνήμη με όλα όσα κάνει», άσκησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

«Δικαίωμά του να κατέβει, αλλά να μην προκαλεί την ιστορική μνήμη με όλα όσα κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης status fm και κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση», από την πλευρά του κ. Παπανδρέου., τον οποίο κάλεσε να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του κόμματος.

«Ο κ. Παπανδρέου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Αυτό που προκάλεσε την ιστορική μνήμη και ενόχλησε είναι ότι εδώ στήθηκε μια θεατρική παράσταση από τον ίδιο, με τον τίτλο ενότητα της δημοκρατικής παράταξης. Ότι δηλαδή θα ξεκινούσε επαφές με τους υποψήφιους προέδρους του ΚΙΝΑΛ για την ενότητα της παράταξης, ποιος;  ένας άνθρωπος ο οποίος διέσπασε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ το 2015 με σκοπό να το αφανίσει και να το εξαφανίσει από τον χάρτη», σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.

Όπως εξήγησε, αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου, «την πιο κρίσιμη στιγμή του ΠΑΣΟΚ, αυτός το διέσπασε. Ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επί 25 χρόνια υπουργός του σε όλες τις κυβερνήσεις».

«Ένας άνθρωπος ο οποίος βαρύνεται με ιστορικό κορυφαίων διασπάσεων είναι δυνατόν να θέλει να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας; Οι άλλοι υποψήφιοι τι είναι; Είναι υποψήφιοι διασπαστές; Αυτός έκρινε από τον εαυτό του, επειδή το διέσπασε αυτός, θα το διασπάσουν και οι άλλοι; Πιο κόμμα να ενώσει αφού το διέσπασε;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

Σημείωσε ότι δεν συμμετέχει στις κομματικές εξελίξεις, αν και όπως ανέφερε, τον ενδιαφέρει ο χώρος από τον οποίο προέρχεται. Ερωτηθείς σχετικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί, σημειώνοντας ότι δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες, σημειώνοντας ότι απέχει εδώ και 10 χρόνια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ