Skip to main content

Φλώρινα: Έκρυβαν και άλλα όπλα σε κρύπτη - Μυστήριο με τη δράση του ζευγαριού

Οι αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν τον οπλισμό, ενώ για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική

Και άλλα όπλα βρέθηκαν σε κρύπτη που υπέδειξαν οι συλληφθέντες στη Φλώρινα, πέραν του τεράστιου οπλοστασίου που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, τα όπλα που βρέθηκαν στην κρύπτη είναι πολύ παλιά, πιθανότατα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε έρευνες και σε κάποιους άλλους χώρους που έχουν πρόσβαση, όπως ποιμνιοστάσιο και κάποιες αποθήκες.

Τεράστιος οπλισμός στα χέρια ζευγαριού στη Φλώρινα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 όπλα, 95 γεμιστήρες, ποσότητα πυρίτιδας βάρους 72 κιλών και 200 γραμμαρίων, 11 χειροβομβίδες, 5 βλήματα όλμου, 35.455 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μεταφορική εταιρεία που πήγαινε και στο εξωτερικό. Εξετάζεται, τώρα, αν πουλούσαν τον οπλισμό στη Φλώρινα, σε άτομα στην παραμεθόριο ή ακόμη και σε ποινικούς.

Ωστόσο, δεν φαίνεται η δράση τους να έχει κάποια σχέση με το τρομοκρατικό πεδίο. Υπό έρευνα βρίσκονται όλες οι επαφές τους και οι επικοινωνίες τους, ενώ ερευνάται η σχέση τους με ακροδεξιές ομάδες.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 54χρονος άνδρας και μια 57χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Πηγή: iefimerida.gr