Skip to main content

Φλώρινα: Κρούσμα αφρικανικής πανώλης σε εκτροφή

Η επιβεβαίωση έγινε μετά από τη διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων

Στην ύπαρξη θετικού κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκτροφή της Τ.Κ. Σκοπού, στη θέση Τσεκούρι -Καϊμακτσαλάν, του Δήμου Φλώρινας, της ΠΕ Φλώρινας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Η επιβεβαίωση έγινε μετά από τη διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη νόσο).

Η εκτροφή αποτελούνταν από 16 χοίρους, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, εξαιτίας της νόσου. Στην εκτροφή πραγματοποιήθηκε υγειονομική ταφή των νεκρών χοίρων, τηρώντας όλα τα μέτρα βιοασφάλειας και διενεργήθηκαν οι απαιτούμενες απολυμάνσεις του χώρου και του εξοπλισμού. 

Με εντολή του Γενικού Δ/ντη Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, ενεργοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές της Π.Ε. Φλώρινας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, για την αντιμετώπιση του νοσήματος, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία.