Skip to main content

FlyOver - Θεσσαλονίκη: Δεν κόπηκαν δέντρα λόγω ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων στα Κωνσταντινουπολίτικα

Τα συνεργεία εμφανίστηκαν προκειμένου να κόψουν τα δένδρα, αποχώρησαν όμως όταν έγιναν γνωστές οι νομικές κινήσεις των κατοίκων

Δεκάδες κάτοικοι των Κωνσταντινουπολίτικων στην ανατολική Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κοπή των δένδρων σε μια έκταση 20 στρεμμάτων λόγω των πρόδρομων εργασιών που αφορούν το έργο της κατασκευής του FlyOver .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Κατοίκων της περιοχής, Ηλίας Γκίνδης, τα συνεργεία εμφανίστηκαν προκειμένου να κόψουν τα δένδρα παρότι οι κάτοικοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά και μέσω των διοικητικών δικαστηρίων ζητούν να μην κοπούν τα δένδρα, ενώ το δικαστήριο δεν έχει ακόμα εκδώσει την απόφαση του. Επιπλέον ο κ. Γκίνδης ανέφερε ότι το αρχικό σχέδιο της κατασκευάστριας εταιρείας ήταν η διάνοιξη του δρόμου να γίνει βορειότερα από το σημείο των Κωνσταντινουπολίτικων, προσθέτοντας ότι η όχληση των κατοίκων από τη λειτουργία ενός δρόμους ταχείας κυκλοφορίας θα είναι τεράστια.

Στο σημείο της διαμαρτυρίας έφτασε και ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη,  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και συνομιλησε με τους κατοίκους. «Δεν είμαστε ενάντια στη δημιουργία του FlyOver. Ιδιαίτερα οι περιαστικοί δήμοι δέχονται μια παρέμβαση σε δυο επίπεδα. Πρώτα πρέπει να διασφαλίζεται η νομιμότητα και δεύτερον να υπάρχει η μικρότερη δυνατή παρέμβαση για τους κατοίκους. Σε αυτή τη φάση υπήρχε κοπή δέντρων με την κινητοποίηση των κατοίκων και τη δική μου επικοινωνία με τον υπουργό, δόθηκε μια δυνατότητα να εξεταστεί σε πρώτη φάση η προσφυγή στα δικαστήρια και ανάλογα με την απόφαση να συνεχίσουμε. Θα εξεταστεί και νομιμότητα και η σκοπιμότητα. Σχεδιάζουμε με τους κατοίκους εναλλακτικές. Παρακαλώ το αρμόδιο υπουργείο να συνεργαστεί», σημείωσε ο δήμαρχος.

Tελικά τα συνεργεία δεν προέβησαν σε καμία κοπή δένδρου, καθώς τόσο η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο όσο και και στελέχη της δασικής υπηρεσίας που έφτασαν για να επιβλέψουν τις κοπές των δένδρων αποχώρησαν δεδομένου οτι εκκρεμεί δικαστική απόφαση .

Στο σημείο υπήρξαν και αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο η διαμαρτυρία ήταν ήρεμη με τους κατοίκους να επιδεικνύουν τις νομικές κινήσεις τους και να ζητούν απο την εταιρεία και τους αρμόδιους να περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: