Skip to main content

Σεισμός στην Τουρκία: Επτά νεκροί - Πολλοί παγιδευμένοι σε συντρίμμια

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράν και πως άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Είκοσι πέντε τραυματίες στο Ιράν

 Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Επτά νοσηλεύονται. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε ακόμη άγνωστο αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο, πρόσθεσε ο Χαλεντί.

Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τούρκία. Κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πόλη Βαν.