Skip to main content

Φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ απέτισε το Ευρωκοινοβούλιο

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Ισραήλ και ακολούθησαν ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ και ο ύμνος της ΕΕ

Φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ απέτισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία της Προέδρου του Ρομπέρτα Μέτσολα, των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και του Πρέσβη του Ισραήλ στην ΕΕ Χαΐμ Ρέγκεβ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1μ.μ. (ώρα Βελγίου), έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (esplanade), όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου (εργαζόμενοι της Ευρωβουλής, αλλά και άλλοι). Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Ισραήλ και ακολούθησαν ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ και ο ύμνος της ΕΕ (ωδή στη χαρά).

«Σας ευχαριστώ όλους όσοι είστε μαζί μας σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το λαό του Ισραήλ που υπέστη την πιο φρικτή επίθεση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε η Ρ. Μέτσολα και πρόσθεσε: «Η συγκέντρωσή μας εδώ σήμερα είναι συμβολική, η φωνή μας είναι σημαντική και η ισχυρή στάση μας ενάντια στην τρομοκρατία είναι κρίσιμης σημασίας».

«Με την παρουσία μας εδώ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, καταδικάζουμε τις φρικτές πράξεις τρομοκρατίας και δολοφονίας και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων», ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΚ και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, δεν εκπροσωπεί τις νόμιμες προσδοκίες του Παλαιστινιακού λαού. Δεν προσφέρει λύσεις, αλλά λουτρό αίματος».

Αυτό που έζησε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς είναι «τρομοκρατία στην πιο ειδεχθή μορφή της», είπε η Ρ. Μέτσολα, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς δολοφόνησε πάνω από 1.000 αθώους ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, μωρά και άνδρες και έχει ακόμα στα χέρια της πάνω από 100 ομήρους. «'Ανοιξαν πυρ σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους σε φεστιβάλ μουσικής, σκοτώνοντας αδιακρίτως...παρέλασαν με τους σκοτωμένους σαν τρόπαια».