Skip to main content

Φοροεισπρακτικές προθέσεις χαρακτηρίζουν το φορολογικό, υποστηρίζει ο Κασιμάτης

Αντικειμενικοποίηση της φορολογίας ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς όπως δήλωσε, βλέπει ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι τα μεγάλα πρόστιμα που
«Αναπτυξιακό στόχο και όχι μόνο φοροεισπρακτικό ζητά να έχει το φορολογικό νομοσχέδιο» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης. Αναλυτικότερα στη δήλωσή του ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει:

«Το φορολογικό νομοσχέδιο κατατίθεται εν μέσω πανικού της κυβέρνησης. Και όταν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο υπό τέτοιες συνθήκες, τότε σίγουρα θα υπάρχουν αδικίες και λάθη.

Εμείς στη διαβούλευση ζητήσαμε αντικειμενικοποίηση της φορολογίας. Βλέπουμε όμως ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι τα μεγάλα πρόστιμα που τίθενται. Άρα φοροεισπρακτικές προθέσεις χαρακτηρίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο. Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος. Ένας τέτοιος νόμος πρέπει να διαπνέεται κατά βάση και από αναπτυξιακό προσανατολισμό. Είναι λάθος που θα πληρώσει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος».