Skip to main content

Μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο: Μετά τη Βρίσα εκκενώνεται και ο Σταυρός (φωτο+vid)

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου, ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο νησί της Λέσβου, με τους κατοίκους των οικισμών Πάνω και Κάτω Σταυρός να καλούνται να εγκαταλείψουν προληπτικά και αυτοί τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, μετά από αυτούς στη Βρίσα.

Για αυτό τον λόγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου, ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Σταυρό Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Βατερά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Να σημειωθεί ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει ξεφύγει από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι κοντά στους οικισμούς. Καταβάλλεται προσπάθεια από τα εναέρια μέσα για ανάσχεσή της.

Το έργο της εκκένωσης των κατοίκων από τα σπίτια τους έχουν αναλάβει οιι αστυνομικές δυνάμεις, με 70 αστυνομικούς να συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Εκτιμάται ότι από το χωριό θα απομακρυνθούν περί τα 120 με 150 άτομα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η εκκένωση του οικισμού της Βρίσας, από όπου και απομακρύνθηκαν 160 άτομα. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια τις περιουσίες τους, ορισμένοι κρατώντας μόλις μία σακούλα με πράγματα.

Οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του χωριού Βρίσας, πέντε χρόνια μετά τον φονικό σεισμό, εκκενώνουν ξανά τα σπίτια τους, όσα από αυτά είχαν προλάβει να αποκαταστηθούν από τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν το 2017. Με μια σακούλα πράγματα εγκαταλείπουν ξανά τα σπίτια τους ελπίζοντας ότι η πύρινη λαίλαπα θα ηττηθεί από το πείσμα όσων επιχειρούν εκεί.

Πηγή φωτογραφιών: kalloninews.gr, stonisi.gr