Skip to main content

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών προς Κάρυστο (φωτο+video)

Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Κάρυστο - Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός στην Κάρυστο, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου.

Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Κάρυστο.

 
Κάρυστος Φωτιά


Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας στο evima.gr, είχε δηλώσει ότι «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, για αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό Ποτάμι».

Η κατάσταση κρίνεται από την πυροσβεστική ως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

karystos-1
karystos-2
karystos-3



Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μίλησε στο evima.gr, λέγοντας πως, «η φωτιά είναι παρά πολύ μεγάλη, αυτή την ώρα φτάνω στο σημείο. Έχουμε ενεργοποιήσει όλο τον μηχανισμό, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εναέρια μέσα και ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ότι μπορούμε μέχρι να πέσει η νύχτα. Θέλω όμως να τονίσω πως οι άνεμοι κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κελαϊδίτης σημείωσ επίσης ότι «μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό (σημ. Πλατανιστός) ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα».

«Έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα» υπογραμμίζει και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Την απομάκρυνση των κατοίκων συντονίζουν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καίγοντας δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Πηγή: φωτογραφιών-video: www.karystiapost.gr