Skip to main content

Νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού (vid)

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, στα Βίλια Αττικής, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μέσω του 112, δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Ο δήμαρχος Βιλίων μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ένα καινούργιο μέτωπο, που δεν έχει σχέση με τη φωτιά που κατέκαιγε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και άφησε υπόνοιες για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια στον Προφήτη Ηλία και για ζημιές σε σπίτια στις παρυφές των Βιλίων. Στην ΕΡΤ μετέδωσαν ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ελαφρώς καλύτερη η φωτιά μοιάζει να παίρνει φορά προς τα καμένα των προηγούμενων ημερών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί.



Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χιλιόμετρα, τονίζοντας πως «οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Παναγιώτη Κολοβέντζο στον ΣΚΑΙ, οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν ακριβώς στο σημείο για να ρίξουν λόγω του αέρα αλλά και του καπνού στο σημείο, αναφέροντας πως κινδυνεύουν σπίτια στον Προφήτη Ηλία.



Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για την περιοχή των Βιλίων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.