Skip to main content

Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη να μην περάσει από την παλαιά ΕΟ προς τα διυλιστήρια (videos)

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής.

Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν αγωνιώδεις προσπάθειες με την Πυροσβεστική προκειμένου να μην αφήσουν τις φλόγες να περάσουν από την εθνική οδό στην παλαιά εθνική οδό και από εκεί στον οικισμό.

 


Οι καπνοί στην περιοχή έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η φωτιά περί τις 18:30 πλησιάζει στην Εθνική Οδό την οποία έκλεισε νωρίτερα η Τροχαία και στα δύο ρεύματα, παράλληλα με το κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού.

Η εν λόγω απόφαση αφορούσε και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου, προχώρησε η Τροχαία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Έχει ανοίξει μετά τις 19:00 η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από τη βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμιων προς Καλαμάκι μόνο για Αθήνα.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού:

«Για προληπτικούς λόγους, κλειστό το τμήμα από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Λουτράκι».

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 17:30 ελήφθη η απόφαση να κλείσει και η Παλαιά Εθνική Οδός με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να υποχρεωθούν σε αναστροφή προς Πάτρα και προς Αθήνα αντίστοιχα.

Κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι από τη φωτιά στο Λουτράκι - «Πάει το στολίδι μου» λέει απεγνωσμένη γυναίκα

Νωρίτερα, κάηκαν σπίτια στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr, κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να τυλίγονται στις φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει και συνεχίζει να καίει.

«Πάει, πάει το σπιτάκι μου, πάει το στολίδι μου» ακούγεται να λέει μια απεγνωσμένη γυναίκα που προσπάθησε να σώσει το σπίτι της από τις πύρινες «γλώσσες».