Skip to main content

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Έχουν καεί πέντε αποθήκες και τρία εργοστάσια - Μηνύματα για εκκενώσεις και κλειστά παράθυρα

Σε τρία μέτωπα εξελίσσεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο - Εστία και περιμετρικά του αεροδρομίου Ελευσίνας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

Σε τρία μέτωπα εξελίσσεται η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στον Ασπρόπυργο και λίγο αργότερα έλαβε έκταση προς την βιομηχανική ζώνη.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 10:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λάκκας Κάτσαρη να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρας προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων, Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

 

Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή ενώ απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα τα των σπιτιών τους καθώς καίγονται λάστιχα δημιουργώντας ιδιαίτερα αποπνικτικές συνθήκες.


Καίγοναι αποθήκες και εργοστάσια

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα.  Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, περιμετρικά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

 

O αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν και πολλά απορρίματα. Ενώ, όπως είπε εικάζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από στρώματα και καλώδια. Ο Κόκκαλης ανέφερε πως υπάρχει εστία φωτιάς περιμετρικά του αεροδρομίου της Ελευσίνας, ωστόσο σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» για τη συγκεκριμένη εστία.
 

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-'Ανω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπή της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, στην έξοδο 4 και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ έως τη Ζωοδόχο Πηγής και στα δύο ρεύματα. Και στην Αγίας Σοφίας από τη λεωφόρο ΝΑΤΟ προς του βουνό.

 σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.  Αρχικά.  διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.  Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 η Τροχαία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την έξοδο 4.