Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας για την εγκληματική οργάνωση, η οποία θα έθετε σε κυκλοφορία παραχαραγμένα κέρματα των 2 ευρώ

Συνολικά 1.524 παραχαραγμένα κέρματα των δύο ευρώ θα έριχναν στην αγορά μέσω των καταστημάτων που διατηρούν, έξι Κινέζοι , που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση. Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί,Κινέζοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Διαβάστε: Κινέζοι ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά παραχαραγμένα νομίσματα

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, σε οικία, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, σε κατάστημα ιδιοκτησίας τους, απασχολούσαν αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.