Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ 47 MW ΠΟΥΛΗΣΕ Η MYTILINEOS ΣΤΗ MOTOR OIL

Φωτοβολταϊκά πάρκα 47 MW της Mytilineos, που λειτούργησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, απέκτησε η Motor Oil έναντι 45,8 εκατ. ευρώ

Την υπογραφή συμφωνίας με θυγατρική της Μότορ Όιλ (Ελλάς) για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 47MW, έναντι τιμήματος 45,8 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.  

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα τέθηκαν σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με εξασφαλισμένες τιμές βάσει 20ετούς σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τον Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της MYTILINEOS διαθέτει χαρτοφυλάκιο εσωτερικά εγκεκριμένων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος περίπου 540MW σε αγορές όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρος, Ν. Κορέα, Μεξικό, και έχει στόχο την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση  τουλάχιστον 1500 MW φωτοβολταϊκών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 1,2GW φωτοβολταϊκών έργων και 200MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις 5 ηπείρους.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo της στρατηγικής του τομέα RSD της MYTILINEOS η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε διεθνές επίπεδο.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ