Skip to main content

Συνελήφθη αντιδήμαρχος που έσερνε γαϊδούρι από φορτηγό σε χωριό των Ιωαννίνων

Αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας, ηλικίας περίπου 63 ετών, συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ένα αδιανόητο περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας των Ιωαννίνων ήρθε στο φως της δημοσιότητας 

Αντιδήμαρχος του δήμου της περιοχής, ηλικίας περίπου 63 ετών, είχε δέσει χθες το απόγευμα με σχοινί ένα γαϊδούρι ιδιοκτησίας του στο αγροτικό φορτηγάκι του και το έσερνε.

Άμεσα κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν το περιστατικό το κατήγγειλαν στην αστυνομία, που τον αναζητούσε για ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο δράστης λίγο μετά τις 14:00 συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και το ζώο, που αν και ελαφρώς τραυματισμένο, ήταν καλά στην υγεία του.

Από την πλευρά της όμως η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων Ευαγγελία Κρυστάλλη μιλώντας στη Voria.gr εκφράζει αμφιβολίες για το αν αυτό είναι το γαϊδούρι που τραυματίστηκε, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να επιβεβαιώθει, καθώς εκτιμά πως ο αντιδήμαρχος μπορεί να παρουσίασε άλλο ζώο.

Παράλληλα η ίδια υπογράμμισε πως «είτε το ζώο είναι ζωντανό, και είναι αυτό που παρουσιάζει ο δράστης, είτε όχι, πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις. Ψάχναμε να βρούμε το γαϊδούρι όλο το βράδυ με τη βοήθεια των αστυνομικών που η συμβολή τους ήταν σημαντική και δεν το βρίσκαμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η κ. Κρυστάλλη καταγγέλει ακόμη στη Voria.gr ότι στον στάβλο του αντιδημάρχου, στο χωριό Γραμμένο, η ίδια και άλλα μέλη της φιλοζωικής, βρήκαν και άλλα ζώα αποστεωμένα και με δερματικά προβλήματα, σε άθλια, όπως επισημαίνει, κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε ότι έσερνε το ζώο και δεν το κακοποίησε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ζώο, όταν το έσερνε ο αντιδήμαρχος τη χθεσινή μέρα:

Αστυνομία: Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε κακοποίηση ζώου ιδιοκτησίας του

Αργότερα η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τον αντιδήμαρχο Ζίτσας που φέρεται να κακοποίησε το γαϊδούρι.

Αναλυτικά:

«Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε κακοποίηση ζώου ιδιοκτησίας του, που έγινε χθες το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων».

Ζητεί την αποπομπή του η αντιπολίτευση του δήμου Ζίτσας

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ζίτσας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός αυτό, ζητά από τη δημοτική Αρχή την άμεση αποπομπή του αντιδημάρχου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παρέμβασή της ώστε να αποπεμφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά αντιδημάρχου του δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων.

Δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι έσερνε το ζωντανό (γάιδαρο) με το αγροτικό του αυτοκίνητο βασανίζοντας το απίστευτα γεμίζοντας τον δρόμο με αίματα από το βασανισμένο ζώο.

Εκφράζουμε την οργή μας και την αγανάκτηση γι αυτή τη θηριωδία.

Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Τ.Κ Γραμμένου και τα ΜΜΕ του νομού μας για την δημοσιοποίηση του θέματος και την ευαισθητοποίηση τους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.

Απαιτούμε άμεσα:

Την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του.

Από τον δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας.

Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα.

Από την αποκεντρωμένη διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζίτσας και βέβαια

Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε κωλυσιεργία για τις συνέπειες της παραπάνω θηριωδίας τόσο από την δημοτική αρχή και τον κ. δήμαρχο, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς, θεωρείται προσπάθεια συγκάλυψης της αποτρόπαιας πράξης και τους καθιστά συμμέτοχους.

Ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη με ανθρώπους στη διοίκηση του δήμου».