Skip to main content

Φρίκη στην Αλόννησο: Σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο ΑμεΑ - Δύο συλλήψεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑμεΑ στο νησί της Αλοννήσου τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thenewspaper.gr, ο νεαρός, ο οποίος, βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στον Βόλο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 18χρονος, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτήριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Το οίκημα αυτό επισκέπτονται 37χρονος και 53χρονη από την Θεσσαλονίκη, και αφού ο 18χρονος τους βγάζει εισιτήρια, ο ίδιος ανεβαίνει μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί.

Εκεί ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «Αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω». Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτηρίου. 

Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγο καιρό αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του. Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε την συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και υπέβαλε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών».

Ο 37χρονος και η 53χρονη συνελήφθησαν στην Αλόννησο στις 30/8, ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα 4/9. 

Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η 53χρονη συνοδός του κατηγορείται για απλή συνέργεια στην προαναφερόμενη πράξη.