Skip to main content

Φτιάξε το δικός σου ρομπότ... και που ξέρεις ίσως είσαι εσύ ο νικητής

Ο διαγωνισμός Ρομποτικής θα αναδείξει την καλύτερη κατασκευή για το έτος 2009 ενώ οι τρεις πρώτες καλύτερες κατασκευές θα λάβουν και πλούσια δώρα από το buyarobot.gr.
Τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ θα έχουν όλοι οι Έλληνες της χώρας μέσω του 1ου online Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής από το Grobot.gr, την ελληνική πύλη για το χόμπι της ρομποτικής, σε συνεργασία με το Buyarobot.gr. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της καλύτερης Ελληνικής ρομποτικής κατασκευής για το έτος 2009.

Αφορμή για την υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αλλά και άλλων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής ρομποτικής και η στήριξη των ερασιτεχνών του χώρου. Παράλληλα και η παρουσία νέων ιδεών και κατασκευών από τα Πανεπιστημιακά, Πολυτεχνικά και Τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας.

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ομάδες ατόμων ή εκπαιδευτικοί οργανισμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) με έδρα την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα μέλη (με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) στο www.grobot.gr και θα πρέπει να υποβάλουν με e-mail (competition@grobot.gr) την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τις τεχνολογικές και κατασκευαστικές επιλογές του κατασκευαστή ή τις ομάδας (υλικά κατασκευής, επεξεργαστές, τρόπος τροφοδοσίας κλπ.), ωστόσο, οι διοργανωτές δεσμεύουν τους διαγωνιζόμενους να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα λειτουργεί αυτόνομα (χωρίς κάποιο χειριστήριο) και να εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία, η οποία και θα περιγράφεται από τον κατασκευαστή ή την ομάδα στο αναλυτικό της κείμενο.

Η υποβολή των κατασκευών θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικές φωτογραφίες, κείμενο σε μορφή word με περιγραφή της λειτουργίας του ρομπότ, περιγραφή των σταδίων κατασκευής, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Απαιτείται, επίσης, βίντεο με την παρουσίαση των λειτουργιών της κατασκευής. Η αξιολόγηση των κατασκευών θα γίνει με βάση όχι μόνο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και τη δυσκολία κατασκευής και προγραμματισμού.

Κατά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πέραν της ανάδειξης της καλύτερης κατασκευής για το έτος 2009, οι τρεις πρώτες καλύτερες κατασκευές θα λάβουν και πλούσια δώρα από το buyarobot.gr. Το πρώτο δώρο θα είναι ένα σετ από αισθητήρες της Parallax, το δεύτερο ένα Boe Bot ρομπότ και το τρίτο δώρο ένα αναπτυξιακό Arduino USB Board.

Χριστίνα Καραμανίδου