Skip to main content

Φύτευση αμπελώνων στην Κοζάνη

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2009.
Καθορίστηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2009 από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικαιώματα νέας φύτευσης αμπέλου, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Η αίτησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

  • Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009

  • Φωτοτυπία του Ε1 οικονομικού έτους 2009

  • Αποδεικτικά ιδιοκτησιακού καθεστώτος αγροτεμαχίου που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση του αμπελώνα (τίτλοι ιδιοκτησίας) ή συμβολαιογραφική πράξη 10ετούς τουλάχιστον ενοικίασης αγροτεμαχίου με μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο

  • Στην περίπτωση Νέων Αγροτών, την έγκριση ένταξής τους στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Εφόσον οι αιτούντες είναι ήδη αμπελοκαλλιεργητές ή οινοποιοί θα πρέπει να έχουν υποβάλλει δήλωση αμπελοκαλλιέργειας, δηλώσεις συγκομιδής και να παραδίδουν μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2007 - 2008 και 2008 - 2009. Και εφόσον αποδεδειγμένα είναι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων τουλάχιστον πέντε στεμμάτων.

Η υποβολή των αιτήσεων και η προσκόμιση δικαιολογητικών γίνεται στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Κοζάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24610-67431/67368.