Skip to main content

Γ. Σαμαράς Medical Gas Solutions: Νέα μονάδα στη Θέρμη με επένδυση 3 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού θα διπλασιάσει σχεδόν τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, προσθέτοντας επιπλέον 4.000 τ.μ. στα 5.000 τ.μ. που διαθέτει ήδη

Τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας, πλησίον της υφιστάμενής της στη Θέρμη, στο πλαίσιο επένδυσης 3 εκατ.ευρώ, δρομολογεί η «Γ.Σαμαράς Medical Gas Solutions», εταιρεία που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση δικτύων διανομής, αλλά και κέντρων παραγωγής ιατρικών αερίων. Με τον τρόπο αυτό θα διπλασιάσει σχεδόν τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, προσθέτοντας επιπλέον 4.000 τ.μ. στα 5.000 τ.μ. που διαθέτει ήδη. Το σχέδιο καθετοποίησής της, η αυξημένη ζήτηση και λόγω της εισόδου της σε νέες αγορές του εξωτερικού, αλλά και η ανάγκη να καταστήσει πιο αποτελεσματική την παραγωγή της βρίσκονται πίσω από την απόφαση της εταιρείας να επεκτείνει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις.

Image

Στόχος είναι η επένδυση να αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2024. Έρχεται δε μετά από μιαν άλλη επένδυση της εταιρείας, ύψους 1,2 εκατ.ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού με σκοπό την καθετοποίησή της και την παραγωγή όλων των τμημάτων των συστημάτων της in house. Μπορεί δε, όπως λέει ο επικεφαλής της εταιρείας, Μενέλαος Σαμαράς, η κίνηση αυτή να αυξάνει το κόστος, βελτιστοποιεί όμως τα προϊόντα της που ανήκουν σε μια πολύ εξειδικευμένη κατηγορία.  

Image

«Όσο περνά ο καιρός τα προϊόντα μας εξελίσσονται, γίνονται πιο πολύπλοκα, απαιτούν μεγαλύτερους χώρους» εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας πως στόχος των νέων κινήσεων είναι να μπορεί η «Γ.Σαμαράς Medical Gas Solutions» να είναι απόλυτα αυτόνομη στην παραγωγή της. «Επενδύουμε στην καθετοποίηση και την αυτοματοποίηση, στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω στοχευμένων κινήσεων. Κάνουμε βήματα μπροστά, ώστε να εξυπηρετήσουμε την αυξημένη ζήτηση με ποιοτικό προϊόν και παράλληλα να σεβαστούμε τον χώρο όπου λειτουργούμε» προσθέτει.   

Η εταιρεία μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την είσοδό της και στο πεδίο της βιομηχανίας στην εγχώρια αγορά, πέραν του κλάδου της Υγείας όπου δραστηριοποιείται, με την παραγωγή εξοπλισμού και για βιομηχανική χρήση.

Άνοιγμα σε Λατινική Αμερική και Σαουδική Αραβία

Παράλληλα, η «Γ.Σαμαράς Medical Gas Solutions», που έχει παρουσία σε περισσότερα από 5.000 νοσοκομεία σε 85 χώρες ανά τον κόσμο, με τις εξαγωγές της να αποτελούν άνω του 80% των πωλήσεών της, σχεδιάζει άνοιγμα στη Λατινική και Κεντρική Αμερική, από τη Βραζιλία και το Περού μέχρι την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, ενώ θα αυξήσει την παρουσία της και στη Σαουδική Αραβία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η «Γ.Σαμαράς Medical Gas Solutions» ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της παραγωγικότητας της, υποδεχόμενη παραγγελίες από όλον τον κόσμο για να εξοπλίσει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ετησίως αναλαμβάνει περί τα 150 πρότζεκτ, ενώ οι κωδικοί της είναι περισσότεροι από 10.000.

Image

Η προϊοντική γκάμα της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό για δίκτυα ιατρικών αερίων, εξαρτήματα για κέντρα φιαλών ιατρικών αερίων, συστήματα παραγωγής ιατρικού κενού, ιατρικού αέρα και οξυγόνου, κέντρα απαγωγής αναισθητικών αερίων, γεννήτριες οξυγόνου-αζώτου, σταθμούς ελέγχου και μείωσης πίεσης και συσκευές οξυγονοθεραπείας.

Το 2023 ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 15% έναντι του 2022 στα 20 εκατ.ευρώ, ενώ ενισχυμένη υπολογίζεται και η κερδοφορία της.

Σήμερα η «Γ.Σαμαράς Medical Gas Solutions» απασχολεί 98 εργαζομένους, όμως οι απαιτήσεις που φέρνει η αύξηση των παραγγελιών δημιουργούν ανάγκες για περισσότερο προσωπικό. «Αναζητούμε νέους για να τους εκπαιδεύσουμε. Από ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρονικούς, ηλεκτρολόγους μέχρι μηχανικούς αυτοματισμών και θερμοϋδραυλικούς» λέει ο Μενέλαος Σαμαράς.