Skip to main content

Συνάντηση με ουσία Γαλαμάτη-πανεπιστημιακών στα Κάστρα

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Γαλαμάτης συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση του ΑΠΘ και πανεπιστημιακούς από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και με πανεπιστημιακούς τόσο του ΑΠΘ, όσο και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είχε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Η συνάντηση έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα στο ουζερί «Το Γεντί», στο Επταπύργιο, στην Άνω Πόλη. Όπως αναφέρει και σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Γαλαμάτης: «Στην Άνω Πόλη χθες βράδυ συμφωνήσαμε ότι στην πολιτική αν θέλεις να αλλάξεις πράγματα πρέπει με τόλμη και αποφασιστικότητα να γκρεμίζεις...κάστρα. Να μην αδρανείς, να μην χαϊδεύεις αυτιά, να μην χτίζεις... παλάτια στην άμμο. Να μπαίνεις μπροστά».

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός του νέου πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου και οι δυο αντιπρυτάνεις, Στράτος Στυλιανίδης και Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Εξάλλου, οι κ.κ. Γαλαμάτης και Παπαϊωάννου συνδέονται με δεσμούς φιλίας επί πολλά χρόνια και ο υποψήφιος βουλευτής στήριξε και με το παραπάνω την υποψηφιότητα (και τελικά εκλογή) του κ. Παπαϊωάννου για την πρυτανεία.

Σε σχετικό σημείωμά του πριν τις πρυτανικές εκλογές, ο κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι «η πορεία του Νίκου Παπαϊωάννου συμβολίζει τις διαδρομές πολλών μας. Ταυτοποιεί μια μεγάλη μερίδα νέων τότε ανθρώπων, που ξεκίνησαν τη ζωή τους στα 18 στη Θεσσαλονίκη. Συνδέει γενιές και... φουρνιές φοιτητών, που έφτασαν στην πόλη από την ελληνική περιφέρεια, χωρίς παραστάσεις, χωρίς γνωριμίες και... επαφές, χωρίς ίχνος κοσμοπολίτικης σκόνης, για να χτίσουν το μέλλον τους, μέσα από τις σπουδές και τη μόρφωση. Με μόνο εφόδιο τις ευχές και τη στήριξη των γονιών μπήκαν, απροπόνητοι μεν, σκληραγωγημένοι δε, στην απαιτητική, όσο και αχαρτογράφητη γι αυτούς, κονίστρα του αστικού περιβάλλοντος. Μέσα από σκληρή δουλειά, πίστη και πείσμα, αγώνες και δράση, μπήκαν στην άμιλλα με αξιοπρέπεια και μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, κέρδιζαν μάχες. Μέσα στο πανεπιστήμιο κατέστησαν δεσπόζουσες τις ιδέες και τις αξίες τους. Προίκισαν με το έργο τους την επιστήμη με νέα γνώση και άνοιξαν νέους δρόμους αναζήτησης και προβληματισμού σε πλείστα όσα ερευνητικά πεδία. Μετέτρεψαν το ΑΠΘ, από ένα απρόσωπο εμβάλωμα του αστικού τοπίου της πόλης, σε ενεργό μέλος της θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας. Η απόφαση του Νίκου να διεκδικήσει σήμερα το αξίωμα του πρύτανη του ΑΠΘ κινητοποιεί όλους εμάς, άλλους λίγο μεγαλύτερους, άλλους λίγο μικρότερούς του, που ζήσαμε τη μαγεία αυτής της διαδρομής. Η εκλογή του Νίκου είναι ελπιδοφόρα. Σηματοδοτεί την επιτυχία των παράλληλων, αλλά ταυτόχρονα κοινών διαδρομών μας. Παράγει ένα πρότυπο που αξίζει να υποδείξουμε στα παιδιά μας. Μαρτυρά ότι δεν υπάρχει αγώνας που να μην αφήνει αποτύπωμα. Η εκλογή του όμως βαραίνει και τον ίδιο, τον βαραίνει και έναντι των συνοδοιπόρων του, σε αυτή την υπερδεκαετή διαδρομή στα αμφιθέατρα, καθώς θα κληθεί να κάνει πράξη όλα όσα με σθένος οραματιστήκαμε».