Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΓΑΛΛΙΑ – ΕΜΙΡΑΤΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συνάντηση του Γα΄λλου προέδρου με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Στο επίκεντρο της επίσκεψης επρόκειτο να βρεθεί το ζήτημα της ενέργειας.

Ο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν επισκέφθηκε σήμερα την πρωτεύουσα της Γαλλίας όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Για τον 61χρονο Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ, τον γνωστό και ως MBZ από τα αρχικά του ονόματός του, αυτό είναι μάλιστα το πρώτο ταξίδι εκτός Μέσης Ανατολής μετά τον Μάιο οπότε εκείνος ανήλθε στην προεδρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης επρόκειτο να βρεθεί το ζήτημα της ενέργειας, με το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει από την πλευρά του πως σήμερα πρόκειται να «ανακοινωθούν εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφορικά με τις ποσότητες των υδρογονανθράκων που εκείνα θα στέλνουν στη Γαλλία», κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία η τελευταία επιδιώκει «να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της» λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από AFP

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Benoit Tessier
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ