Skip to main content

Γαλλία: 'Επεσε στο νερό η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra (φωτο+vid)

H μελλοντική φρεγάτα «Κίμων» αποτελείται απλώς από το σκαρί, χωρίς οπλικά συστήματα, αλλά και χωρίς τον «πύργο» στο κέντρο του σκάφους όπου θα είναι το ραντάρ

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη τελετή, η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπεσε στο νερό, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το navalnews, για την ώρα η μελλοντική φρεγάτα «Κίμων» αποτελείται απλώς από το σκαρί, χωρίς οπλικά συστήματα, αλλά και χωρίς τον «πύργο» στο κέντρο του σκάφους όπου θα είναι το ραντάρ.

Η επίσημη τελετή, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιέν Λεκορνί θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Image

Η πρόοδος του έργου είναι ταχύτατη. Από την υπογραφή τον Μάρτιο του 2022 έχει περάσει μόλις 1,5 χρόνος. Η σύμβαση αφορά την κατασκευή τριών φρεγατών (συν μία) και την παροχή υποστήριξης και ανταλλακτικών.

Ο «Κίμων» θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους πρώτους μήνες του 2025. Θα ακολουθήσει η ένταξη του «Νέαρχου» και του «Φορμίωνα».

Image