Skip to main content

Γαλλία: Συγκρούσεις σε διαδηλώσεις – Πάνω από 10 αστυνομικοί τραυματίες

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κοιλάδα Μοριέν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάνοιξη σήραγγας

Περισσότεροι από 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές χθες Σάββατο στη Σαβοΐα, στο περιθώριο διαμαρτυρίας κατά της διάνοιξης σήραγγας που θα εξυπηρετεί σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας στις Άλπεις.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κοιλάδα Μοριέν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάνοιξη σήραγγας που θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική σύνδεση της Λυών με το Τορίνο της Ιταλίας. Ανάμεσά τους ήταν σχεδόν 300 κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ αναφέρθηκε ο τραυματισμός ενός διαδηλωτή, σύμφωνα με τον νομάρχη Φρανσουά Ραβιέ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν γνωστοποίησε τον αριθμό των τραυματισμένων αστυνομικών μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Στη διάρκεια συνοριακών ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μαχαίρια και σφυριά, ενώ 96 «γνώριμοι στις υπηρεσίες ασφαλείας» εστάλησαν πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.