Skip to main content

Γαλλικό ΜΜΕ: Ίσως δεν υπήρχε goal line technology για να κάνει οικονομία η ΕΠΟ

Εκφράζουν την απορία για το γεγονός ότι η ΕΠΟ, επέλεξε να μην πληρώσει για να είναι διαθέσιμη η τεχνολογία στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Ελλάδα

Πολλές είναι οι αντιδράσεις των Γάλλων για την φάση του Κομάν στο 90ό λεπτό, αφού η ανυπαρξία goal line technology δεν αποσαφήνισε εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Βλαχοδήμου, κάτι που ίσως και να στέρησε μια ακόμα νίκη για τους τρικολόρ.

Ο γαλλικός Τύπος δίνει συνέχεια στο θέμα αυτό προσπαθώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν υπήρχε goal line technology και κατηγορεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για απόφαση να κάνει...οικονομία αν και το γήπεδο της ΑΕΚ πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το σύστημα και εξάλλου η χρήση της τεχνολογίας γραμμής είναι υποχρεωτική στο Γιουρόπα Λιγκ όπου συμμετέχει η Ένωση.

Το RMC Sport, εκφράζει την απορία για το γεγονός ότι η ΕΠΟ, όπως αναφέρει, επέλεξε να μην πληρώσει για να είναι διαθέσιμη η τεχνολογία στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Ελλάδα.

Σημειώνεται, βέβαια, πως η χρήση αυτής της τεχνολογίας δεν είναι υποχρεωτική στα προκριματικά του EURO, σε αντίθεση με την τελική φάση της διοργάνωσης.

«Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA» αναφέρει το άρθρο 38.06, που επικαλείται το ρεπορτάζ στη Γαλλία.

Και συμπληρώνει: «Η μη χρησιμοποίηση στα προκριματικά του EURO ίσως ήταν λόγω επιθυμίας να γίνει οικονομία από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να κόστισε μια νίκη για τη Γαλλία, μια απόλυτα νικηφόρα πορεία και την πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA».