Skip to main content

Γαβριηλίδης (ΕΠΟ): Συζητήθηκε και το σενάριο διπλών τελικών Κυπέλλου

Απέρριψε ως σενάριο τη διεξαγωγή τελικών στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε ότι στην ΕΠΟ έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης διπλού τελικού

Στο... σίριαλ του τελικού του Κυπέλλου και εάν αυτός διεξαχθεί παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος απέρριψε ως σενάριο τη διεξαγωγή τελικών στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε ότι στην ΕΠΟ έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης διπλού τελικού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη γενικότερη καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ελλάδα: "Νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι η καθυστέρηση γενικότερα σε όλα, που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το πρόβλημα. Ο καθένας έχει το δικό του σκεπτικό, για να αντιμετωπίσει τα πράγματα. Επειδή, κυκλοφορούν πολλά και τα ακούμε όλοι μας, για επεισόδια κλπ, δεν παύει σίγουρα να υπάρχει ένας φόβος. Εμείς σαν Ομοσπονδία, νομίζω ότι κάναμε το σωστό. Το ΟΑΚΑ, προσφέρεται και από πλευράς ασφάλειας και χωρητικότητας. Αν όμως η αστυνομία και η πολιτεία, έχουν πληροφορίες για επεισόδια, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν. Αν τα μέτρα έχουν να κάνουν με την οργάνωση ή να γίνει κεκλεισμένων το παιχνίδι τελικά, δεν το ξέρω. Αυτοί πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα".

Για τις κάμερες και το γεγονός ότι το 70% είναι εκτός λειτουργίας: "Στο κομμάτι το δικό μας, θα πω ένα απλό πράγμα. Έγιναν τόσα παιχνίδια στο Champions League, τόσα παιχνίδια πρωταθλήματος με πολύ κόσμο. Τότε αυτές οι κάμερες δεν λειτουργούσαν; Σίγουρα νομίζω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και θα χρειαστούν κι άλλες καμερες, αλλά δεν θεωρώ, ότι αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα τώρα. Την πληροφορία αυτή, πρώτη φορά τώρα την ακούω. Το θέμα είναι, ο φόβος των επεισοδίων. Σε παιχνίδια με λιγότερο κόσμο και λίγους φιλάθλους, βλέπουμε τι γίνεται. Ο καθένας προσπαθεί να αποφύγει τα εις βάρος του σχόλια και τις καταστάσεις".

Για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Από τη δική μου πλευρά θα μιλήσω. Πιστεύω ότι αν τα βάλουμε κάτω, Ομοσπονδία και ομάδες πάνω από όλα και πούμε ότι πρέπει να τα βρούμε όλοι μαζί και να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου, δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα".

Για τη σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού και της αστυνομίας: "Για το ενδεχόμενο αναβολής ή να γίνει με κόσμο ή χωρίς κόσμο, τον τελικό λόγο νομίζω τον έχει ο Υφυπουργός. Από ότι ξέρω κι έχω ακούσει, είναι μία σύσκεψη πολιτικής μορφής, αυτή που θα γίνει την Δευτέρα. Ίσως να είναι και κάποιοι άλλοι Υπουργοί που εμπλέκονται και μάλλον για αυτό δεν έχουν καλέσει την Ομοσπονδία".

Για το ενδεχόμενο των διπλών τελικών από τη νέα αγωνιστική περίοδο: "Δεν ξέρω αν κάποιος μας "κάρφωσε". Κάπου τις τελευταίες ημέρες, μέσα στην Επιτροπή που έχουμε, έγιναν οι συζητήσεις αυτές. Είναι καθαρά θέμα συζητήσεων. Δεν έχουμε προτείνει ακόμη κάτι. Το θέμα μας ήταν, τι θα γίνει σχετικά με την απονομή. Υπάρχει ένα θέμα εκεί. Αν αυτός που έχει το δεύτερο ματς στην έδρα του το κατακτήσει για παράδειγμα, καλώς, αλλιώς υπάρχει ένα θέμα".

Για τις φήμες που έκαναν λόγο για τελικό στο εξωτερικό: "Εδώ λέμε ότι δεν είναι καλό και είναι προσβλητικό, αν δεν έχουμε κόσμο. Να πάμε στο εξωτερικό; Να μην είμαστε ικανοί καν να το διοργανώσουμε στη χώρα μας;".

Για το αν θα υπάρξει οριστική απόφαση τη Δευτέρα: "Δευτέρα-Τρίτη νομίζω θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Εμείς θα είμαστε τη Δευτέρα στην Αθήνα και θα περιμενουμε το "οκ" για να ξεκινήσουμε, γιατί δεν μας παίρνει και ο χρόνος".

Για το VAR: "Έχω την εντύπωση ότι το ΟΑΚΑ προσφέρεται γιατί είναι ένα στάδιο όπου θα το στήσουν από τώρα. Η τελική δοκιμή θα γίνει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Χρονικά δεn μας παίρνει να στήσουμε αλλού αυτό το σύστημα".