Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΑΓ. ΣΟΦΙΑ: ΘΛΙΒΕΡΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε και στην Αγ. Σοφία

Σε δήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 46 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας προχώρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία σχολίασε και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας. Οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί στεριώσαμε με θυσίες και αγώνες, τη Δημοκρατία στον τόπο. Εκείνοι οι αγώνες εμπνέουν και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η χώρα μας δοκιμάζεται ξανά από την προκλητικότητα της Τουρκίας και από την πανδημία και τις επιπτώσεις της και από τις αποκαλύψεις για φαινόμενα εκφυλιστικά στην πολιτική ζωή. Δυστυχώς, η σημερινή μέρα στιγματίζεται από τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς. Μια θλιβερή οπισθοδρόμηση για τον παγκόσμιο πολιτισμό, τη συναδέλφωση των λαών», τόνισε η κα. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παλέψουμε στα δύσκολα. Με θάρρος, με ενότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Για την ειρήνη, για τη Δημοκρατία για τη δημιουργία και την προκοπή. Αυτός είναι ο γνήσιος πατριωτισμός χαραγμένος στο dna της παράταξής μας», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ