Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε παραδοχή για το λάθος που έκανε το 2018 όπου η ΝΔ δεν υποστήριξε το νομοθέτημα για τη φαρμακευτική κάνναβη

Σε μια παραδοχή για το «λάθος» που έκανε το 2018, η ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι, είναι η απάντηση! Λάθος κάναμε το 2018! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό!», είπε κατά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή!».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Νίκου Καρανίκα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα! Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στη περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό, τον τιμά», κατέληξε.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν: «Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την - έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά. Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη. Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ