Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Ο υπουργός αναφέρθηκε με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα» στις υψηλές τιμές πετρελαίου που όπως τόνισε είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

«Η αύξηση τιμών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε» είπε  το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός αναφέρθηκε με αφορμή την κακοκαιρία "Ελπίδα" στις υψηλές τιμές πετρελαίου που όπως τόνισε είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο υπουργός, ανέφερε πως το μεσημέρι στη Βουλή θα υπάρξει μία συζήτηση μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των τιμών σε γενικό επίπεδο και θα λυθούν όλες οι απορίες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ανέφερε, η αύξηση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε και τόνισε πως όλα τα αγαθά πλην της ενέργειας έχουν αρχίσει να έχουν μειωμένη τιμή.

Απάντησε επίσης στην ερώτηση για το αν υπάρχει "κόντρα" με τον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας πως είναι ένα ερώτημα που εξεταζεται, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως έχει απορριφθεί. «Δεν υπάρχει καμία κόντρα» είπε και πρόσθεσε ότι το συζήτησαν και ελήφθη η απόφαση αυτή.

Οι λόγοι που δεν γίνεται η μείωση αυτή στα βασικά αγαθά είναι οι εξής όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης: "Ποια θα είναι αυτά τα αγαθά; Δεύτερον για πόσο διάστημα, τρίτον πόσο θα κοστίσει. Όλα αυτά μας οδήγησαν στο συμπέρασμα να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα παρά να πάμε σε μία μείωση του ΦΠΑ."

Επίσης απάντησε και στο ερώτημα για τον ΔΕΔΔΗΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα χρήματα που δώθηκαν απέδωσαν καθώς πλέον ο οργανισμός είναι 20 φορές πιο κερδοφόρος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που μείωσε τις ποινές για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα." και στη συνέχεια μίλησε για τις γυναικοκτονίες και το πλαίσιο που θα πρέπει να οριστεί για να σταματήσουν, ενώ τόνισε πως για εκείνον είναι όλες ανθρωποκτονίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ