Skip to main content

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αναφέρεται σε θέματα κυριαρχίας της Ελλάδας υπό συζήτηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

«Στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου δεν συζητούνται, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας- και τούτο αφορά τόσο τα ζητήματα της ελληνικής επικράτειας όσο και ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη μειονότητα τη μουσουλμανική της Θράκης».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένας Δούρου, σύμφωνα με την οποία «μαθαίνουμε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, τον κ. Οντζού Κετσελί, ότι (κατά τη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλ. Παπαδοποπούλου με τον ομόλογό της) συζητήθηκαν θέματα Αιγαίου, καθώς και η κατάσταση των μειονοτήτων».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά o κ. Γεραπετρίτης, «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αναφέρεται σε θέματα κυριαρχίας της Ελλάδας υπό συζήτηση. Ούτε θα υπάρξει ποτέ».