Skip to main content

Γερμανία: Ένας Έλληνας γιατρός και το 2 μηνών κοριτσάκι του ανάμεσα στα θύματα

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες

Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πέντε θύματα στην Τρίερ της Γερμανίας, όπου χθες ένας 51χρονος Γερμανός οδηγός έριξε το αυτοκίνητό τους πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Διαβάστε: Γερμανία - Στους πέντε οι νεκροί από την επίθεση με αυτοκίνητο στην Τριέρ

Πρόκειται για έναν 45χρονο άντρα γιατρό στο επάγγελμα και την μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του. Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info, πρόκειται για μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας, τα οποία είχαν βγει για περπάτημα στους δρόμους της πόλης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες.

Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή.

Ο δράστης ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εφημερίδα Bild αποκαλύπτει ότι, τις τελευταίες ημέρες, ο άνδρας κοιμόταν στον αυτοκίνητό του.

«Ο 51χρονος άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, δεν έχει αφήσει κάποια επιστολή που να εξηγεί την πράξη του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτο, Ρόγκερ Λεβεντς.

Οι ερευνητές πάντως έχουν αποκλείσει την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης πάσχει από ψυχική νόσο. Επίσης, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έδρασε με την βοήθεια συνεργών.

«Όλα τα θύματα που ξεψύχησαν ήταν κάτοικοι της πόλης Τρίερ που έκαναν βόλτα σε πεζόδρομο που είχε διακοσμημένος με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν, αρκετοί από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας.

Πηγή φωτογραφίας: AP