Skip to main content

Γερουλάνος: «Ναρκωτικά και όπλα στους συνδέσμους»

Στο νέο νομοσχέδιο και την περίπτωση να κλείσουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Παύλος Γερουλάνος.

 

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο και την περίπτωση να κλεισουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων όπου, όπως τόνισε, υπάρχουν ναρκωτικά, όπλα και παράνομοι!
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και πάρα πολλοί την ασκούν κρυμμένη πίσω από τα χρώματα ομάδων. Μην μπερδεύουμε τα δύο. Δεν πρέπει το ποδόσφαιρο να δαιμονοποιηθεί επειδή πίσω από τις ομάδες του ποδοσφαίρου κρύβονται κάποιοι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα όμως, η βία αυτή εκφράζεται και μέσα στο γήπεδο και εκεί όπως είδατε έχουμε πάρει πάρα πολύ σοβαρά μέτρα για να την καταπολεμήσουμε. Οι λέσχες είναι χώροι στους οποίους αναπτύσσεται η παρανομία, είναι κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει πάρα πολύ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Εκεί πέρα βρίσκονται ναρκωτικά, εκεί πέρα βρίσκονται όπλα, είναι χώροι οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο. Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο για το πώς πρέπει να λειτουργούν, ώστε να συνδέονται πια με τις ομάδες, αν πει μια ομάδα ότι δεν έχει σχέση με ένα σύλλογο να μην έχει δοσοληψίες μαζί του. Αυτό το νομοσχέδιο, έχει περάσει στα δύο υπουργικά συμβούλια και θα πάει στην ολομέλεια και πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά τις λέσχες θα είναι επαρκώς αυστηρό και θα ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. Δεν λέω ότι αυτό το πράγμα θα λύσει τη βία από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον βάζει τις λέσχες μέσα σε καινούργιο θεσμικό πλαίσιο».