Skip to main content

Η Νιόβη Παυλίδου υποψήφια για Συμπαραστάτης Πολίτη και Επιχείρησης

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι επέλεξε την καθηγήτρια του ΑΠΘ, καθώς είναι εγνωσμένου κύρους και άσκησε εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Την καθηγήτρια του ΑΠΘ και επικεφαλής της πρώην περιφερειακής παράταξης «Πολίτες Μπροστά», αλλά και υποψήφιας βουλευτή με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, Νιόβη Παυλίδου, προτείνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόταση της κ. Παυλίδου, παρότι ήταν στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, ήρθε ως αποτέλεσμα της στάσης που τήρησε η κ. Παυλίδου στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας, η οποία άσκησε, σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, εποικοδομητική κριτική και άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση, με σειρά προτάσεων, πολλές από τις οποίες υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση.

Για να οριστεί Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης η κ. Παυλίδου πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία τριών πέμπτων των περιφερειακών συμβούλων, στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο πάντως είχε την αναγνώριση των περισσοτέρων παρατάξεων. Ωστόσο, η εκλογή μόνο εύκολη δε θα είναι, δεδομένου ότι άλλες δυο φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, αλλά δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα η θέση να παραμείνει κενή.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας κατά την εισήγησή του τόνισε: «λόγω της σπουδαιότητας της θέσης πρέπει αυτή να καλυφθεί άμεσα, προκειμένου ο Συμπαραστάτης να λειτουργήσει διορθωτικά στη διοίκηση, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να είναι πραγματικά δίπλα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Επειδή ακριβώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, προτείνουμε έναν άνθρωπο εγνωσμένου κύρους, ο οποίος γνωρίζει τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και κυρίως της Περιφερειακής και μπορεί να συμβάλλει στα ζητήματα τόσο της καθημερινότητας, όσο και της επιχειρηματικότητας. Για εμάς στη διοίκηση και για εμένα προσωπικά, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός όταν ασκείται εποικοδομητικά. Η απόφασή μας και η πρότασή μας για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης εμπίπτει σε αυτή τη λογική και αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης του προσώπου και βεβαίως του έργου του ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια. Ζητούμε να υποβάλει την υποψηφιότητά της για Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Καθηγήτρια του ΑΠΘ και επικεφαλής της πρώην Περιφερειακής Παράταξης 'Πολίτες Μπροστά' Νιόβη Παυλίδου».